Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky HZS Kladno a SDH Hostivice, Hostouň a Unhošť vyjely k požáru dvou osobních automobilů na parkovišti před ubytovnou v Jenči. Požár se z vozidel rozšířil na venkovní stěnu objektu a přes okno přeskočil do jedné místnosti.

Hasiči za pomoci policistů evakuovali z budovy 15 nezraněných osob a pak požár zlikvidovali dvěma C proudy. Příčinami jeho vzniku se zabývá vyšetřovatel HZS Středočeského kraje, který přímé škody vyčíslil na 250 tis. korun. Včasným zásahem hasiči uchránili hodnoty za dva miliony.

Ve středu 17. 7. 2019 ve 21:46 hod byl na operační středisko pražských hasičů ohlášen požár chatky. Hasiči z holešovické a centrální stanice společně s jednotkou HZS SŽDC a PČR vyjeli do ulice Na Labuťce IV do chatové oblasti, kde hořela chatka o rozměru 5 × 5 m.

Požár byl zlikvidován pomocí 2 C proudů v dýchací technice, konstrukce byla následně rozebrána a zkontrolována termokamerou. Škoda požárem podle vyšetřovatele příčin požáru nevznikla.

K nehodě motocyklu s dodávkou mezi Solání a Velkými Karlovicemi v okresu Vsetín vyjeli profesionální hasiči ze Vsetína a dobrovolní hasiči z Karolinky. Na místě byli jako první dobrovolní hasiči, kteří pomáhali zdravotníkům s ošetřením zraněného motorkáře.

Později zraněného přenesli do sanitního vozidla. Z motocyklu i dodávky unikly provozní kapaliny. Hasiči z Karolínky provedli protipožární opatření a usměrňují v místě nehody dopravu.

V Nádražní ulici v Opočně došlo ke střetu dvou osobních automobilů. V jednom z nich zůstala po nehodě zaklíněná osoba, kterou museli hasiči vyprostit. Do péče záchranářů byly předány celkem dvě osoby. Hasiči dále zajistili vozidla proti požáru i proti úniku provozních kapalin.

Po došetření se jednotky postaraly o likvidaci následků dopravní nehody a vrátily se zpět na stanice. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna.