Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V obci Sedliště havaroval osobní automobil do sloupu, přičemž zůstaly přes oba jízdní pruhy viset dráty elektrického napětí. Na místo události byly vyslány profesionální jednotka z Jičína a JSDH Libáň. Od spadlých drátů došlo také k požáru travního porostu.

Jednotka místo zásahu zajistila, nikdo nebyl při události zraněn. Na místě spolupracovali hasiči s energetiky, místní jednotka pak pomohla s odstraněním následků nehody.

Na silnici č. 33 na příjezdu do Náchoda od České Skalice došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, z toho jeden se převrátil na střechu. Záchranáři se postarali o jednoho zraněného člověka a odvezli jej do zdravotnického zařízení.

Profesionální jednotka z Náchoda zajistila místo události a provedla opatření proti vzniku požáru. Dále pomohli hasiči s naložením vozidel na odtah, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a postarali se o úklid komunikace.

Šest jednotek požární ochrany vyjelo do katastru Sobotky, kde došlo v průmyslové zóně k požáru travního porostu na rozloze asi 50×50 m. Požár měly jednotky rychle zlikvidovaný, událost se obešla beze škody. Plameny se na travní porost rozšířily z ohniště, kde probíhalo pálení.

Na místě zasahovali z HZS Královéhradeckého kraje profesionální hasiči z Jičína a JSDH Markvartice, Sobotka, Mladějov a z HZS Středočeského kraje byla vyžádána pomoc od JSDH Dolní Bousov a Kněžmost.

Jednotky HZS Poděbrady, SDH Velké Výkleky, Žiželice, Městec Králové a v rámci mezikrajské spolupráce i jednotky SDH z Královéhradeckého kraje Chlumec nad Cidlinou a Lovčice vyjely do obce Slibovice k nahlášenému požáru obilí na stojačku a kombajnu.

Byla zřízena kyvadlová doprava vody, která se dovážela z místního rybníka. Zasažená plocha se nakonec vyšplhala na 3 hektary obilí na stojačku a další 2 hektary obilí v řádkách. Zhruba kolem jedné hodiny byla nahlášena likvidace požáru.

U nehody osobního a nákladního automobilu zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují v obci Bohuslavice. Při události byla jedna osoba zraněna. Osobní automobil skončil mimo vozovku, kde narazil do stromu.

Jednotky zabezpečily místo nehody a provedly opatření proti vzniku požáru. Komunikace nebyla po dobu zásahu na nezbytně nutnou dobu průjezdná. Hasiči následně předali místo zásahu policistům.