Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka z táborské stanice vyjela do Chýnovské ulice v Táboře, kde u místního supermarketu byl ohlášen požár porostu. Jednalo se o suchou trávu a náletové dřeviny na ploše přibližně 50 × 50 metrů.

Požár se porostem šířil všemi směry a mířil i k supermarketu. Hasiči nasadili dva útočné proudy a velitel zásahu si vyžádal další cisternu z táborské stanice a taky jednotku SDH obce Tábor, které po zapojení do zásahu doplňovaly vodu na požářiště. Požár byl následně zlikvidován. Vzniklá škoda je nulová.

Škodu ve výši 300 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru v rodinném domě v Dačicích v ulici Nivy. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Dačice, svolána byla také jednotka místních dobrovolných hasičů.

Hasiči průzkumem, který vedli v kompletní dýchací technice a zavodněnými proudy, objevili ohnisko požáru v ložnici. Hořela zde matrace a požár se rozšířil i na další nábytek a zařízení pokoje. Hasiči požár dostali pod kontrolu krátce po 16. hodině. Úplné uhašení včetně závěrečného průzkumu velitel hlásil v 18:00 hodin. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.