Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na operačním středisku hasičů byly ohlášeny vysoké plameny, které oznamovatel viděl z dálky z obci Moravany. Naštěstí se požár nerozšířil na sousední dům. Hasiči požár rychle uhasili za pomoci dvou proudů.

Na místě zůstala jednotka z Moravan, která provedla osmihodinový dohled u požářiště. Vyšetřovatel příčin požáru se na místo vrátí po rozednění. Příčina požáru je v šetření a škoda na objektu zatím nebyla stanovena.

Vsetínští profesionální hasiči zasahovali ve Vsetíně na silnici I/57, kde řidič sjel se svým osobním autem ze silnice do křoví. Řidič skončil v péči zdravotníků.

Hasiči u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Velitel zásahu si na místo povolal kolegy ze Zlína s vyprošťovacím automobilem. Pomocí něj vytáhli vůz zpět na cestu. V době zásahu byl v místě nehody provoz na nezbytně dlouhou dobu omezen. (LJ)

V parkovacím domě (vedle OC Aupark) v Hradci Králové zasahují jednotky u požáru vozidla. Prvotní hašení proběhlo automaticky sprinklerovým systémem, hasiči nasadili vysokotlaké hašení. Na místo události se dostavil vyšetřovatel příčin požáru.

Škoda způsobena požárem byla vyčíslena na 1 milion Kč, uchráněné hodnoty na 200 tisíc Kč. Příčina vzniku je stále v šetření. Funkční automatické hasící zařízení zabránilo rozšíření požáru.