Sobota 5. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Blatenská profesionální jednotka zasahovala mezi obcemi Blatná a Bělčice, kde opět u Chlumu havaroval osobní automobil. Ten skončil převrácený na střechu. Zraněnému řidiči hasiči nasadili krční límec a ošetřili mu krvácející rány na hlavě.

Po příjezdu ZZS byl předán do její péče. Zároveň jednotka provedla u havarovaného auta protipožární opatření. Nehodu na místě šetřila Policie ČR. Blatenští hasiči pomohli s naložením auta na vůz odtahové služby.

K nehodě vyjela profesionální jednotka z dačické stanice k obci Hříšice, kde ve směru na Červený Hrádek havaroval osobní automobil tovární značky Ford Fiesta. Po příjezdu jednotky byl jeden z cestujících – chlapec – již v péči ZZS a havarovaný Ford byl již odtlačen na lesní cestu.

Hasiči prověřili, že z něj nevytékají žádné provozní kapaliny a majitel po zadokumentování nehody Policií ČR byl schopen s vozem odjet domů.

Na silnici mezi obcemi Českým Rudolcem a Lidéřovicemi likvidovali profesionální hasiči ze stanice Dačice následky dopravní nehody osobního automobilu. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o vůz značky Renault Thalia, jehož řidič byl již v péči ZZS.

Auto zůstalo ležet na poli. Hasiči jej zajistili protipožárním opatřením a dalším průzkumem zjistili, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny. Poté si nehodu převzala Policie ČR k šetření.