Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Osobní automobil havaroval na komunikaci v katastru obce Šonov a skončil v potoce. Hasič místo události zajistili a provedli protipožární opatření. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do své péče si ji převzali záchranáři.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Broumova a byla povolána také jednotka z Náchoda, která přijela na místo s vyprošťovacím automobilem. Hasičům se podařilo vůz uvolnit a vyprostit jej zpět na komunikaci.

Jednotka ze stanice Prachatice byla vyslána v Prachaticích do ulice SNP, kde byl ohlášen požár bytu. Hasiči vyrazili dveře bytu, vypnuli přívod elektrické energie a v dýchací technice lokalizovali požár v jedné místnosti.

Uvnitř bytu nikdo nebyl. Hasiči dále ohořelé vybavení bytu vynesli ven na volné prostranství, kde ho dohasili. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 200 000,–, příčinou vzniku požáru byla nedbalost – oblečení nechané na akumulačních kamnech.

Do solnické části Ještětice mířili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Havaroval zde osobní vůz, který vyjel mimo komunikaci a převrátil se na bok. Při nehodě byla jedna osoba zraněna.

Hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a následně pomohli s transportem do sanitky ZZS. Jednotka zajistila havarovaný vůz proti vzniku požáru a také řídila v místě nehody dopravu. Po dobu záchranných prací byla komunikace na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena.