Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice likvidovali u Chotýčan dopravní nehodu osobního automobilu. Řidička nezvládla řízení a vyjela ze silnice. Skončila se svým vozem zcela mimo vozovku. Zůstala sedět v autě, zasahující hasiči ji pomohli dostat se ven.

Převzali si ji zdravotníci ZZS. Hasiči dále zajistili havarované auto protipožárním opatřením a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Nehodu následně šetřila Policie ČR.

Krajské operační a informační středisko přijalo oznámení, že starší osoba spadla z příkré stráně v Novém Městě nad Metují a nemůže sama vylézt. Na místo události do Komenského ulice vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky, profesionální jednotka z Náchoda s vybaveným technickým automobilem pro lezce a také dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují.

Osobu se podařilo vytáhnout pomocí lana, při záchraně byla zajištěna na páteřní desce.

V části Bartošovice v Orlických horách – Nová Ves havarovala dodávka, která se převrátila na bok. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Rokytnice v Orlických horách.

Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které se už při příjezdu hasičů nacházely mimo havarované vozidlo, a nebylo tedy nutné je vyprošťovat. Hasiči místo události zabezpečili, zkontrolovali, zda nedochází k úniku provozních kapalin a následně převrátili vůz zpět na kola.