Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka z centrální stanice v Hradci Králové odstraňovala následky dopravní nehody, která se stala na Rašínově třídě na výjezdu z Hradce Králové směr na Pardubice. Srazila se zde dvě osobní vozidla.

Nikdo nebyl při události zraněn, na místě se ale nacházelo množství střepů a úlomků a také došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči místo události zabezpečili a postarali s o úklid povrchu vozovky.

V Bavorovské ulici ve Vodňanech zasahovala místní profesionální jednotka u dopravní nehody dvou osobních aut továrních značek Škoda Felicia a Peugeot. Průzkum ukázal, že nehoda je bez úniku provozních kapalin. V jednom z aut zůstal řidič, který si stěžoval na bolest ruky.

Hasiči mu pomohli z auta ven a předali ho zdravotníkům ZZS. Pak během šetření nehody policisty vodňanská jednotka řídila provoz na komunikaci. Po ukončení šetření pak hasiči uklidili ze silnice střepy a plasty.

Profesionální jednotka z centrální stanice v Hradci Králové vyjela k nahlášenému požáru dodávkového vozidla v ulici Bratří Štefanů. U automobilu došlo k zahoření elektrické instalace vlivem technické závady.

Požár se podařilo uhasit ještě před příjezdem jednotky, a to pomocí hasicího přístroje. Hasiči se po svém příjezdu postarali o následná protipožární opatření a odvětrání. Oheň napáchal škodu ve výši asi 50 tisíc korun.

Na silnici vedoucí z Husince na Vlachovo Březí v katastru obce Chlumany odstraňovala profesionální jednotka ze stanice Prachatice následky dopravní nehody kamiónu. Ten skončil převrácený na bok. Hasiči u něj řešili únik motorového oleje.

Po 13. hodině se na místo dostavila odtahová služba, která kamión vyprostila z příkopu a postavila zpět na kola. Prachatická jednotka zásah ukončila po 16. hodině závěrečným úklidem vozovky.