Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Solnici havaroval na kruhovém objezdu autobus s necelou čtyřicítkou cestujících na palubě. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Autobus skončil po nehodě nakloněný mimo komunikaci a hrozilo jeho převrácení. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice.

Všichni cestující se nacházeli po příjezdu jednotek mimo autobus. Hasiči místo události zajistili a nakloněné vozidlo zabezpečili proti pádu. K vyproštění vozidla musela být povolána specializovaná externí firma. Okolnosti dopravní nehody vyšetřuje policie.

Na komunikaci I/35 na odbočce na Rozběřice havarovala dvě osobní vozidla. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, jedna byla záchranáři převezena do zdravotnického zařízení a druhá byla ošetřena na místě.

Jedno z aut skončilo po střetu převrácené na střechu, hasiči však nikoho vyprošťovat nemuseli. Jednotky místo události zajistily, odstranily vozy mimo komunikaci, aby neblokovaly provoz a postaraly se o úklid vozovky. Místo zásahu si následně převzali policisté.

K dopravní nehodě dvou osobních a jednoho nákladního vozidla vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Oba osobní automobily skončily mimo vozovku, z toho jeden byl převrácený na střechu. Nákladní vozidlo zůstalo stát po střetu na vozovce.

Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, postarali se o ně záchranáři. Nehoda se stala v ulici Družstevní na komunikaci I/14, průjezd kolem místa nehody byl řízen kyvadlově. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a postarali se o odstranění následků dopravní nehody.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice zasahovali v části Ještětice, kde došlo k dopravní nehodě osobního vozidla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vůz havaroval do plotu a nakonec zůstal stát napříč přes silnici, kde tvořil překážku v provozu.

Hasiči místo události zajistili, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a provedli protipožární opatření. Následně se postarali o odstranění vozidla mimo komunikaci a úklid povrchu vozovky.

K požáru neobydleného domu byli přivoláni dobrušští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách a Orlického Záhoří. Zásah se odehrál na území Polska, nedaleko od hranic. Na místo vyjely také dvě jednotky polských hasičů.

Požár domu se nacházel již ve třetí fázi hoření a střecha budovy byla zcela zničena. Čerpací stanoviště bylo zřízeno u rybníku v Orlickém Záhoří, byla zahájena kyvadlová doprava vody. Hasiči požár lokalizovali zhruba po dvou hodinách, průběžně také ochlazovali okolí.