Čtvrtek 3. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do obce Podůlší vyjeli profesionální hasiči z Jičína. V jednom z rodinných domů existovalo podezření na únik oxidu uhelnatého. Hasiče na tuto skutečnost upozornili záchranáři, kteří v domě ošetřovali jednu zraněnou osobu.

Jednotka po svém příjezdu naměřila koncentraci látky ovzduší v hodnotě 120 ppm, což je hodnota zdraví člověk nebezpečná a škodlivá. Hasiči celý dům vyvětrali, další měření již bylo negativní.

Profesionální hasiči ze stanic Písek a Blatná a dobrovolní hasiči obcí Mirotice a Ostrovec se dostavili na Náměstí Mikoláše Alše v Miroticích, kde v jednom z bytů došlo k požáru kuchyňské linky. Hasiči požár dostali rychle pod kontrolu.

Podařilo se zabránit dalšímu šíření do jiných místností. V 14:13 hodin velitel zásahu hlásil úplnou likvidaci. Požár způsobil škodu za 100 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Dopravní nehoda dodávkového vozidla blokovala provoz v úterý před polednem na kruhovém objezdu u ČKD v Hradci Králové. Nehoda se obešla bez zranění, nedošlo ani k úniku provozních kapalin. Plně naložená dodávka skončila po nehodě převrácená na bok.

Aby se mohlo vozidlo odtáhnout, bylo nutné vyskladnit všechen převážený materiál. Hasiči tak pomohli řidiči s vyložením krabic na ostrůvek a poté automobil převrátili zpět na kola. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská.

K úniku plynu z potrubí vyjeli do Lhenic profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči ze Lhenic. Ti přijeli k úniku jako první a podali zprávu, že se jedná o zemním strojem porušené středotlaké plynovodní potrubí, ze kterého unikal plyn.

Hasiči vymezili místo úniku a ohraničili ho páskou. Na místo přijel technik pohotovostní služby, který únik zastavil. Prachatická jednotka pak měřením prověřila, zda vymezený nebezpečný prostor je ve správné velikosti. Poté profesionálové zásah ukončili, SDH Lhenice setrvala na místě, dokud nebylo potrubí opraveno.

Následky dopravní nehody likvidovali profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Křemže u Čakova. Nehoda byla původně ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Když však hasiči na místo přijeli, byla osádka havarované Škody Fabia i traktoru venku a již v péči ZZS.

Křemžští hasiči řídili provoz na komunikaci, českobudějovická jednotka zajistila Fabii proti vzniku požáru odpojením akumulátoru. Nehodu šetřila Policie ČR.