Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotku z Jaroměře zalarmovala dopravní nehoda osobního vozidla a autobusu. Nehoda se stala na silničním úseku mezi Velkým Třebešovem a Miskolezy. Při nehodě byly lehce zraněny dvě osoby v osobním voze, které záchranáři ošetřili na místě.

V autobuse cestovalo v době vzniku události 38 osob, všechny vyvázly bez zranění. Po došetření nehody policií zajistila jednotka odstranění havarovaných vozů mimo komunikaci a postarala se o úklid vozovky.

Požár kontejnerů likvidovali v pátek v noci profesionální hasiči z centrální hradecké stanice. U prvních dvou případů zasahovali hasiči ve Štefánikově ulici, u třetího také na Moravském předměstí.

Hořící kontejnery ohrožovaly i v blízkosti zaparkovaná vozidla. Hasičům se podařilo vždy dostat požáry rychle pod kontrolu, vyšší škody na majetku způsobené nebyly. Příčiny požárů jsou předmětem vyšetřování.

Profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou byli vysláni do Všemyslic, části obce Bohunice k ohlášené dopravní nehodě osobního auta. Nehoda se obešla bez zranění, havarované auto však zůstalo ležet na boku u místního rybníka.

Hasiči jej zajistili a zjistili jen drobný únik provozních kapalin. Velitel zásahu si jako posilovou jednotku vyžádal automobilový jeřáb, který na místo přijel ze stanice České Budějovice. Po třetí hodině ranní bylo havarované auto vytaženo zpět na silnici.