Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Požár dřevěné kůlny o rozměrech 10 × 10 metrů likvidovaly v obci Zahorčice tři jednotky. Kůlna sloužila k uskladnění dřeva. V době příjezdu jednotek již byl objekt zcela zasažen požárem. Z důvodu příliš úzké komunikace se nepodařilo hasičům dostat až k pozemku.

Bylo proto nutné natáhnout dopravní vedení z návsi. Hasiči museli zbytky objektu rozebrat a rozhrnout, aby bylo možno jej důkladně prohasit. Přímá škoda byla vyčíslena na 1000 Kč a jako příčina byla určena nedbalost.

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumu vyjeli k dopravní nehodě v katastru části Rozběřice na komunikaci I/35. Havarovala zde tři osobní vozidla, přičemž došlo ke zranění čtyř osob. Nikoho ze zraněných nemusela jednotka vyprošťovat.

Silnice byla kvůli nehodě zablokována a musela být z důvodu vyšetřování a likvidačních prací na nezbytnou dobu uzavřena. Hasiči místo události zajistili, provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a unikající provozní náplně zasypali sorpčním materiálem.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu. Událost se stala na komunikaci I/33 na obchvatu České Skalice. Při nehodě došlo ke zranění osoby na motorce.

S hasiči zraněný komunikoval, poskytli mu první předlékařskou pomoc a poté asistovali záchranářům při dalším ošetření. Osoba byla následně transportována do zdravotnického zařízení. Hasiči místo události zajistili, k úniku provozních kapalin po nehodě nedošlo. Komunikace byla po dobu zásahu průjezdná.

Profesionálním hasičům v Náchodě a dobrovolné jednotce z Police nad Metují byl vyhlášen poplach poté, co se v Nádražní ulici v Polici nad Metují stala dopravní nehoda osobního automobilu. Ten sjel po kolech do potoka, přičemž se v autě nikdo po příjezdu jednotek na místo události nenacházel.

Existovalo podezření na únik provozních kapalin na vodní hladinu, proto umístili hasiči na řeku sorpční hady. Vůz vylovila z potoka odtahová služba.

Škodu ve výši 35 000 Kč vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru sauny, která hořela v Pintově ulici v Táboře. Jednalo se o saunu v areálu místní tělovýchovné jednoty. K požáru byli vysláni táborští profesionální i dobrovolní hasiči. Velitel zásahu na místo povolal také ZZS, a to pro jednu osobu, která se pravděpodobně nadýchala zplodin hoření.

Hasiči požár dostali pod kontrolu během několika minut. Dohašování a závěrečný průzkum pak zabral další skoro hodinu. Úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil v 2:27 hodin. Příčina vzniku požáru je v šetření, pravděpodobně došlo k zahoření od komínového tělesa.