Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Drtinově ulici v Kostelci nad Orlicí zasahovali profesionální rychnovští hasiči a místní dobrovolná jednotka u požáru keře. Událost se obešla beze škody na majetku. Díky rychlému zásahu hasičů byly uchráněny hodnoty ve výši asi 300 tisíc korun.

Keř se nacházel v blízkosti budovy základní školy, podařilo se tedy zabránit rozšíření požáru a následnému poškození fasády i oken. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

K požáru osobního automobilu, který začal hořet v katastru obce Dolní Lánov, vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Vrchlabí a dále dobrovolné jednotky z horního Lánova a Černého Dolu – Čisté. Událost se stala na místním záložním letišti.

Vůz značky BMW se vznítil v motorové části. Posádka automobilu se stihla dostat včas mimo hořící dopravní prostředek. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou ve výši asi 7 tisíc korun.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Kopidlna zasahovali u dopravní nehody motocyklu, který se u obce Budčeves srazil se zvěří. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Hasiči jim poskytli první předlékařskou péči, na místo mířil také vrtulník letecké záchranné služby.

Zraněné pacienty transportovaly nakonec do zdravotnického zařízení sanitní vozy. Hasiči pomohli s naložením havarovaného motocyklu na odtahovou službu a předali místo zásahu policistům.