Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Tábor zasahovali v Táboře v ulici Dukelských bojovníků, kde se střetly osobní automobil značky Škoda Fabia se skútrem RS 50 CLEA. Při příjezdu hasičů k nehodě ležela řidička skútru z části pod Fabií.

Hasiči ji společně se zdravotníky ZZS přesunuli na vakuovou matraci, zafixovali a přenesli do sanitky. Dále jednotka na silnici zasypala drobný únik benzínu. Po ukončení šetření policistů hasiči ze silnice zametli střepy a úlomky plastů.

Milevští profesionální i dobrovolní hasiči byli ve svém městě vysláni do ulice F. Kudláčka, kde byl ohlášen požár rodinného domu. Hasiči průzkumem zjistili, že jde o požár matrace v půdním prostoru domu, který ihned dostali pod kontrolu.

Dohašení a závěrečný průzkum pak jednotkám zabral necelou hodinu. Úplná likvidace požáru byla velitelem zásahu nahlášena v 13:28 hodin. Vzniklá škoda na půdě činí 100 000,–, hasiči rychlým zásahem uchránili majetek v hodnotě 2 300 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné byli vysláni k obci Štěpánovice, kde se srazily nákladní automobil se dvěma osobními. Průzkum na místě nehody ukázal, že zranění utrpěly tři osoby. Žádnou z nich hasiči nemuseli vyprošťovat.

Jednotka zajistila havarované vozy protipožárním opatřením, zasypala vyteklé provozní kapaliny sorbentem a řídila kyvadlově provoz na silně frekventované komunikaci. Po ukončení šetření policistů a odtahu aut hasiči dokončí úklid vozovky.