Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Brzy ráno došlo k požáru v hale soukromé firmy ve Štěnovickém Borku. Na místě byly jednotky ze stanic Slovany, Střed, JSDH Štěnovice, Štěnovický Borek, Losiná a Chválenice. Požár zasáhl technologická zařízení.

Hasiči použili k hašení kromě vody i pěnu. Došlo k propadnutí části střechy, zbylé části hasiči rozebrali. Na místo události byl povolán statik. Příčina požáru je v šetření. Podle majitele škoda přesáhne 1 milion korun.

Profesionální jednotky hasičů z Jičína a z Nové Paky zasahovaly u dopravní nehody tří osobních vozidel se zraněním dvou osob. Nehoda se stala na komunikaci I/16 na odbočce na Dřevěnici, místo bylo kvůli provádění záchranných a likvidačních prací zcela neprůjezdné.

Jednotka začala s úklidem vozovky po došetření nehody policisty. Postupně pomohla s odstraněním vozidel mimo komunikaci, naložením na odtahovou službu a zasypávala uniklé provozní náplně sorbentem. Provoz na komunikaci byl obnoven asi po dvou hodinách.

Dvě jednotky vyjely do Ostravy-Staré Bělé k nehodě dvou osobních automobilů – Škoda Fabia a Renault Fluence, která si vyžádala jedno zranění pasažérky. Hasiči věnovali dvěma menším školačkám, účastnicím nehody, dva plyšové dráčky Hasíky pro uklidnění.

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla (Renault jezdil na LPG), která po střetu zůstala na silnici, před požárem. Na menší únik provozních kapalin na silnici použili nasákavý sorbent. Fabii silou svých paží odtlačili mimo silnici a donesli k ní i čtvrté, odtržené kolo.