Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do vesnice Městečko, části obce Nespeky, vyjeli hasiči k nahlášenému požáru chaty. Plameny střechu zachvátily v plném rozsahu, na hašení byly nasazeny tři vodní proudy. Příčinou vzniku byla technická závada na elektroinstalaci.

V objektu se nikdo nenacházel, nikdo tak nebyl zraněn. Hasiči rozebírali konstrukce, vyhledávali skrytá ohniska a prostory odvětrali přetlakovou ventilací. K události vyjely jednotky HZS Benešov a JSDH Čerčany, Pyšely a Nespeky.

Na komunikaci I/35 na úrovni obce Holovousy havarovala večer tři osobní vozidla a jeden nákladní automobil. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Hořic a mířila sem také profesionální jednotka z Jičína. Dva vozy skončily po nehodě mimo komunikaci.

Hasiči všechny havarované automobily zabezpečili proti vzniku požáru a do příjezdu policistů usměrňovali provoz. Po zadokumentování místa nehody policií odstranili hasiči překážející auta mimo komunikaci, aby mohl být obnoven provoz. Nakonec zajistily jednotky úklid komunikace. Nehoda si vyžádala jedno zranění.

Původně s vyproštěním zraněných osob byla na tísňovou linku ohlášena dopravní nehoda tří osobních aut, které se srazily na Husově třídě v Českých Budějovicích. Českobudějovická profesionální jednotka průzkumem zjistila, že zranění utrpěly dvě osoby.

Žádnou z nich však nebylo možné nakonec vyprošťovat. Hasiči zajistili havarované vozy značek Toyota Avensis, Mercedes Benz a Ford Galaxy proti vzniku požár a úniku provozních kapalin. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.