Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou zasahovali v obci Kratonohy, kde vzniklo důvodné podezření, že starší obyvatelka bytu, která nereagovala na zvonění, může mít zdravotní potíže.

Hasiči se za přítomnosti Policie ČR dovnitř dostali oknem. Paní našli ležící na zemi, vyčerpanou, ale při vědomí. Bez prodlení ji předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Profesionální hasiči ze stanice Písek byli v Písku vysláni do Bořivojovy ulice, kde na hladině řeky Otavy byla nalezena skvrna neznámé látky.

Průzkum na místě ukázal, že se jedná o hydraulický olej. Hasiči kolem skvrny instalovali norné stěny a zachycený olej zasypali sorbentem. Poté odjeli zpět na stanici. Na další kontrolu norných stěn jednotka vyjela okolo 19. hodiny. Bylo nutné vyměnit norné stěny i použitý sorbent. Nově položené stěny hasiči na řece nechali po celou noc. Na místo se pak vrátili dnes (2. srpna) před 9. hodinou k dalšímu monitoringu.

Jednotka SDH Zbiroh byla odvolána z požáru pole u obce Týček a na žádost ZZS vyjela k záchraně osoby v obci Týček, u které došlo k náhlé zástavě krevního oběhu. Po příjezdu jednotky na místo události bylo průzkumem zjištěno, že u osoby skutečně došlo k NZO.

Hasiči okamžitě započali s nepřímou srdeční masáží a nasadili automatický externí defibrilátor za účelem obnovení základních životních funkcí. Po příjezdu ZZS osobu předali do péče a po úspěšné resuscitaci pomohli s jejím transportem do sanitního vozu.