Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ztracenou rodinu se dvěma dospělými a dvěma dětmi hledali u Volar v okolí Soumarského mostu profesionální hasiči ze stanice Prachatice, dobrovolní hasiči obcí Volary a Lenora a podniková dobrovolná jednotka SDHP Národní park Šumava.

Rodina si pravděpodobně vyšla na výlet a nemohla najít cestu zpět ke svému autu. Hasiči je našli po 19. hodině, když je lokalizovali společně s hasiči na operačním středisku. Následně je odvezli k jejich autu. Nikdo nebyl zraněn.

Požár chatky v Pardubicích likvidovali hasiči, k místu události museli dojít pěšky. Uvnitř chaty se nikdo nenacházel. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 18 hodin a zcela zlikvidován byl v 19.10 hodin. Poté bylo nutné rozebrat ohořelé konstrukce chaty.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který předběžně stanovil, že příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost.

Jičínští a hořičtí profesionální hasiči zasahovali u Podhorního Újezdu u dopravní nehody osobního automobilu, který skončil v příkopě. Událost se obešla bez zranění. Hasiči místo zabezpečili a odtah si zajistili majitelé sami.

Jen chvíli předtím došlo nedaleko odtud k technické závadě na jiném automobilu, z kterého unikly provozní kapaliny. Skvrna byla roztažena asi na délce 100 metrů po vozovce. Úklid zajistili silničáři.

Profesionální jednotka ze stanice Prachatice vyjela ve svém městě do Hradební ulice, kde byl ohlášen únik plynu. Když hasiči na místo přijeli, byl zápach zemního plynu zřetelný. Změřili koncentrace detekčním přístrojem a našli místo úniku u regulátoru plynu odpojené přípojky do domu.

K žádnému masivnímu úniku nedošlo, nebylo nutné provádět žádná opatření. Hasiči uzavřeli ventil před regulátorem a přes operační středisko byla o situaci informována plynárenská pohotovostní služba.