Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Zásahem táborské profesionální jednotky byl požár lesní hrabanky v lese mezi obcemi Hartvíkov a Chotčiny. Doutnající hrabanka se nacházela v těžce přístupném terénu. Cisternou nebylo možné na místo dojet, hasiči museli jít posledních přibližně 500 metrů pěšky.

Po průzkumu, kterým bylo zjištěno, že doutná hrabanka přibližně na 10 m2, se ještě podařilo přiblížit cisternu do vzdálenosti asi 200 metrů. Pak hasiči vytvořili dopravní vedení vody a hrabanku prolili vodou. Vzniklá škoda je nulová.

Na dálnici D3 u sjezdu u Plané nad Lužnicí ve směru na České Budějovice likvidovali táborští profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu značky BMW. Vůz dostal smyk, narazil do svodidel a zůstal stát v levém jízdním pruhu.

V autě cestoval pouze řidič, vyváznul bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody a BMW zabezpečili protipožárním opatřením. Po zadokumentování nehody policisty zasypala táborská jednotka vyteklé provozní kapaliny na silnici sorbentem a po odtažení nabouraného auta dokončila úklid vozovky.

V Pražské ulici v Trutnově zasahovali místní profesionální hasiči u dopravní nehody dvou osobních vozidel. U jednoho z automobilů se po nehodě začalo kouřit z motoru, ale naštěstí se nejednalo o požár. Hasiči místo události zajistili a provedli opatření proti vzniku požáru.

Nehoda se obešla bez zranění. Jednotka řídila v místě nehody dopravu, komunikace byla částečně průjezdná. Jeden automobil pak zůstal mimo komunikaci, druhý pomohli hasiči naložit na odtahovou službu a zajistili úklid komunikace.