Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Čtyřicet dva osob, z toho 12 dětí, bylo evakuováno z vlaku, kterému u Polné na Šumavě začala hořet lokomotiva. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Český Krumlov a následně i České Budějovice, jednotky podnikových hasičů SŽDC České Budějovice a VHJ Boletice a jednotky SDH obcí Hořice na Šumavě, Chvalšiny a Černá v Pošumaví.

Hasiči pomohli s evakuací celého vlaku, nikdo z cestujících nebyl zraněn. Zároveň byl uhašen požár lokomotivy, který se nikam dál nerozšířil. Vzniklá škoda činí 100 000,–, uchráněné hodnoty pak 17 900 000,–.

Na silnici I/20 u Blatné ve směru na Tchořovice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Blatná u dopravní nehody osobního automobilu značky Škoda Felicia. Hasiči u havarovaného auta provedli protipožární opatření. Na zadním sedadle auta seděla osoba, která nejevila známky žádného zranění. Ale jelikož Felicia byla převrácena na bok, nemohla se z auta dostat.

Další dva cestující vyvázli také bez zjevných zranění a sami z auta vylezli. Hasiči vynesli osobu ze zadních sedadel ven a předali ZZS. Po ukončení šetření policistů jednotka vytáhla auto z příkopu navijákem z cisterny a odtáhli na blízké parkoviště. Zásah ukončili úklidem olejové skvrny.