Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Žádnou škodu nezpůsobil požár nečistot na podvozku lokomotivy, ve kterému došlo u zastávky Neplachov. Požár malého rozsahu uhasila místní dobrovolná jednotka, profesionální hasiči ze stanice České Budějovice následně lokomotivu zkontrolovali termokamerou.

Poté byla událost předána podnikové jednotce SŽDC České Budějovice. Strojvedoucí vlaku vyvedl ven 13 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Rychlíková trať byla zcela uzavřena.

Za obcí Bezdědovice u odbočky na Chlum likvidovala profesionální jednotka ze stanice Blatná následky dopravní nehody osobního automobilu. Jednalo se o vůz značky Peugeot, který skončil v příkopu.

Jeho řidička byla v době příjezdu jednotky z vozu venku bez zjevných zranění. Přesto byla povolána ZZS, ta odvezla řidičku na vyšetření do nemocnice. Hasiči havarované auto zajistili protipožárním opatřením a po ukončení šetření policistů dokončili úklid vozovky.

U obce Temešvár narazilo osobní auto značky Suzuki do betonového můstku u silnice a skončilo na poli. V autě cestovaly dvě osoby, které z auta vyprostily další kolemjedoucí osoby a poskytly jim do příjezdu ZZS první pomoc.

Písečtí profesionální hasiči zabezpečili havarované auto protipožárním opatřením a sorbentem zabránili úniku provozních kapalin do půdy. Dále spolupracovali se zdravotníky ZZS při transportu zraněné spolujezdkyně do sanitky a řídili provoz na komunikaci.