Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Brněnské ulici v Hradci Králové zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice. Stala se zde dopravní nehoda dvou nákladních a jednoho osobního automobilu. Nehoda se obešla bez zranění. Jeden z nákladních automobilů převážel jako náklad barvy, které se částečně rozlily na vozovku.

Asi 20 litrů barev museli hasiči naředit, po zaschnutí zasypali vše sorbentem a komunikaci opláchli. Po překládce nákladu provedla jednotka ještě opláchnutí návěsu.

V plné výši byla vyšetřovatelem HZS vyčíslena škoda po požáru nakladače, který hořel v lese u obce Ktiš. K požáru vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Prachatice a Křemže a jednotka SDH obce Ktiš.

Když hasiči na místo přijeli, hořel těžký teleskopický čelní manipulátor v plném rozsahu. Požár hasiči rychle dostali pod kontrolu, úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 17:03 hodin. Podařilo se zabránit rozšíření požáru na jakýkoli další porost nebo dokonce vzrostlé stromy. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a ze Žamberka zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nehoda se stala na komunikaci I/11 mezi Rybnou nad Zdobnicí a Helvíkovicemi. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, z toho jedna byla transportována sanitkou do zdravotnického zařízení.

Hasiči místo nehody zajistili, provedli protipožární opatření a unikající provozní náplně zasypali sorbentem. Po dobu zásahu a ošetřování osob byla komunikace na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Jedno z vozidel naložili hasiči na odtahovou službu, druhé se nacházelo mimo komunikaci a provozu nijak nepřekáželo.