Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Z důvodu masivního úniku vody z hráze rybníka do vodňanské místní části Suchomelka místní profesionální hasiči. Následně byli povoláni profesionální hasiči ze stanice Strakonice a dobrovolní hasiči obcí Vodňany a Vodňany – Pražák.

Hasiči prověřili, že v několika chatách po proudu nikdo není. Nebylo nutné nikoho evakuovat. Po 20. hodině podal řídící důstojník zprávu, že situace je stabilizována místními rybáři, kteří budou po celou noc mít hráz na dohled. Hráz pak bude následující den opravena.

Na oznámení požáru v kuchyni v bytovém domě v Severní ulici vyjely na Slezské Předměstí v Hradci Králové hned tři jednotky požární ochrany. Průzkumem místa požáru hasiči zjistili, že se jednalo o zahoření v digestoři. Jednotky dostaly požár velmi rychle pod kontrolu. Událost se naštěstí obešla bez zranění.

Oheň způsobil v kuchyni škodu asi za 20 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve výši 100 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a také dobrovolné jednotky z Malšovy Lhoty a Plácků.