Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na křižovatce za Častolovicemi na odbočce na Synkov-Slemeno se stala dopravní nehoda osobního vozidla a dodávky. Na místo mířili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí.

Při nehodě došlo ke zranění tří osob, které skončily v péči záchranářů. Hasiči řídili do příjezdu policistů dopravu. Místo události jednotky zajistily a po odklizení vozidel mimo komunikaci vozovku uklidili.

V části Sobotka – Lavice zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka ze Sobotky u dopravní nehody osobního a nákladního automobilu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, záchranáři ji ošetřili na místě. Hasiči místo nehody zajistili.

Pomáhali poté s přeložením nákladu z havarovaného nákladního automobilu do náhradního. Druhý havarovaný vůz hasiči odklidili mimo komunikaci. Po odtažení zajistila jednotka úklid komunikace.

K nehodě původně ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjely do Zbelítova všechny složky integrovaného záchranného systému. Nehoda se stala na staré silnici vedoucí z Milevska do Zbelítova. Střetl se zde kamión s osobním autem značky Škoda Fabia.

Profesionální hasiči z milevské stanice nemuseli nakonec nikoho vyprošťovat. Osoba z Fabie byla vyproštěna ještě před jejich příjezdem. Jednotka zajistila auta proti vzniku požáru a zkontrolovala únik provozních kapalin. Jedna ze dvou zraněných osob byla do nemocnice transportována letecky. Nehodu šetřila Policie ČR.