Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči z centrální stanice vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala na třídě Karla IV. v centru Hradce Králové. Došlo zde ke střetu dodávky a osobního automobilu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, jednu museli hasiči dokonce z havarovaného vozu vyprostit.

Jednotka poté zajistila odstranění vozidel z komunikace, neboť nehoda se stala přímo v křižovatce a začínaly se tvořit kolony čekajících vozidel. Na závěr provedli hasiči úklid místa nehody.

Následky nehody čtyř vozidel odstraňovali profesionální i dobrovolní hasiči z Hořic a také podnikoví hasiči z ČEPRO Cerekvice. K nehodě došlo na komunikaci I/35 u Milovic. Střetly se zde dvě dodávky, jeden osobní vůz a jeden nákladní automobil.

Hasiči provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorpčním materiálem. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, do péče si ji převzali záchranáři. Po zadokumentování mohli hasiči naložit havarované vozy na odtah a uklidit komunikaci.

Na linku MP Děčín bylo ve čtvrtek ráno oznámeno, že na okraji lesa v Bynově doutná postavený bunkr z klacků a pravděpodobně hrozí možné rozšíření případného požáru do okolí. Na místo vyjeli strážníci MP Děčín a profesionální hasiči ze stanice Děčín.

Po příjezdu bylo zjištěno, že doutná bunkr a jeho okolí, přibližně 200 metrů od cesty. Hasiči od vozu natáhli hadice a místo prolili vodou, aby zabránili rozšíření možného požáru a tím i větším škodám.