Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotky z Trutnova a Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Dubence zasahovaly při úniku pohonných hmot na komunikaci po dopravní nehodě nákladního automobilu. Brzy se podařilo úniku nafty zabránit, ale bylo potřeba přečerpat nádrže, kde bylo asi 500 litrů pohonných hmot.

Při události došlo k malému úniku kapaliny do okolí, o čemž byly informovány ochrany přírody životního prostředí. Dále bylo nutné zajistit překládku nákladu, který nákladní automobil převážel.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor byli společně s jednotkou SDH obce Bechyně vysláni k obci Hodonice k ohlášené nehodě tří osobních aut. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o střet dvou osobních aut a že o kus dál po silnici je další havarovaný vůz. Tato nehoda se srážkou dvou aut nijak nesouvisela.

Od střetu dvou aut ZZS odvezla jednu zraněnou osobu, ostatní účastníci obou nehod vyvázli bez zranění. Zasahující hasiči provedli nezbytné protipožární opatření a zamezení úniku provozních kapalin. I u této nehody zasahovala Policie ČR.

Hasiči z Borohrádku a Rychnova nad Kněžnou vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici z Borohrádku do Čermné nad Orlicí. Starší řidička při průjezdu pravotočivé zatáčky dostala smyk, s vozidlem bočně narazila do stromu a sjela z krajnice na pole.

Hasiči na místě provedli předlékařské ošetření zraněné řidičky a po příjezdu záchranné služby ji předali do lékařské péče. Vozidlo zabezpečili proti požáru a po celou dobu zásahu provoz na komunikaci řídili kyvadlově.

Frymburská profesionální jednotka následně vyjela k obci Loučovice, kde havaroval nákladní automobil. Auto leželo na boku a vytékaly z něj provozní kapaliny. Zraněného řidiče odvezla ZZS. Hasiči zamezili dalšímu úniku provozních kapalin a vyteklé látky zasypali sorbentem.

Na místo byl pro vyproštění auta povolán automobilový jeřáb dobrovolné jednotky obce Vyšší Brod. Okolo půl šesté navečerní byl nákladní vůz vyproštěn a naložen na vůz odtahové služby. Hasiči zásah ukončili závěrečným úklidem vozovky.