Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici č. 124 za obcí Františkov ve směru na Pacov zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor a dobrovolní hasiči obce Mladá Vožice u dopravní nehody dodávky. Cestou k Františkovu však narazili na kamión uvíznutý na zledovatělé vozovce.

Hasiči zkontrolovali, že z nádrží kamiónu nevytékají žádné provozní kapaliny, a vyčkali na příjezd sypače SÚS. Po posypu silnice mohla jednotka pokračovat k nehodě dodávky. Táborská jednotka pomohla s vytažením dodávky značky Mercedes Benz a také cisterny mladovožických hasičů navijákem zpět na silnici.

U Hojsovy Stráže zastavila dopravu dopravní nehoda osobního auta s kamionem. Na místo vyjeli dobrovolní hasiči ze Železné Rudy a profesionální hasiči z Klatov.

Ještě před jejich příjezdem se zraněné osoby ujala Horská služba. Hasiči opatřili vozidla proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Během zásahu se hasiči dozvěděli o padlých stromech cestou na Hamry. Dvě zásahová vozidla zůstala u DN a jedním hasiči přejeli stromy ze silnice odstranit.

U dopravní nehody cisterny zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou i dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí. Řidič byl po příjezdu jednotek na místo z vozidla venku a vyvázl 
bez zranění. Z cisterny vytékal hydraulický olej.

Jednotky zajistily vozidlo proti požáru a odpojily akumulátor. Uniklé kapaliny zasypali hasiči sorbentem. Vozovka byla v době zásahu neprůjezdná. 
Na místě bylo nutné přečerpat obsah havarované cisterny do náhradního vozidla. Když se hasiči snažili postavit vozidlo na kola, běžně dostupnou technikou nebyli úspěšní. Zpět na kola dostal cisternu až jeřáb. Vozovka byla plně zprůjezdněna až po více než tříhodinovém zásahu.