Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Trutnovští profesionální hasiči a dobrovolní hasiči ze Žacléře zasahovali během dopoledne u dopravní nehody dvou osobních automobilů, která se stala v Bernarticích. Řidička Audi A4, která se pravděpodobně plně nevěnovala řízení, narazila do zaparkovaného vozu BMW.

Hasiči ženě poskytli předlékařskou pomoc a poté ji předali do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotka provedla na vozidle protipožární opatření a zprůjezdnila komunikaci.

V Rokycanech vyjeli hasiči k Saské bráně k požáru pokoje v ubytovně. V pokoji došlo z dosud nezjištěných příčin k požáru stolku. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu majiteli pomocí hasicího přístroje.

Hasiči na likvidaci použili dva vysokotlaké proudy, jeden do pokoje natáhli po schodišti, druhý oknem z výškové techniky. Na odvětrání zakouřených prostor použili hasiči přetlakovou ventilaci. Z ubytovny hasiči vyvedli jednu osobu, nebyla nijak poraněna. Škody byly předběžně vyčísleny na 50 tisíc korun.

Profesionální hasiči ze stanice Třeboň zasahovali v obci Libín, kde hořely plastové kontejnery stojící u silnice. Požár se rozšířil i na blízký hlavní uzávěr plynu. Hasiči požár rychle uhasili – kontejnery shořely prakticky kompletně.

Do příjezdu pracovníků plynárenské pohotovosti pak ohořelou plynovou kapličku ochlazovali. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 50 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.