Středa 9. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika
playtvak.cz

Větší počet hasičských jednotek zamířil na pražské letiště, nahlášen byl kouř v zavazadlovém prostoru jednoho z přistávajících Airbusů. Letadlo následně bezpečně přistálo a dorazily k němu zásahové vozy. Přibližně devadesátku cestujících z letadla odvezly autobusy.

Jak bylo vidět z radaru, ostatní letadla prozatím kroužila nad letištěm a vyčkávala na vyřešení situace. To nastalo před devatenáctou hodinou a provoz byl obnoven. Nejednalo se o požár, cestující z letadla jsou v pořádku. Jednotky se vrátily zpět na základny.

V Prachaticích zasahovala prachatická profesionální jednotka u dalšího zásahu, a to požáru osobního automobilu. Vůz značky Citroen Xsara začal hořet po technické závadě na elektroinstalaci. Ještě než k požáru přijali hasiči, pokusil se majitel požár uhasit hasicím přístrojem.

Zjistil ale, že přístroj je nefunkční, tak použil vodu. Hasiči pak požár uhasili jedním vysokotlakým proudem. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 30 000,–. Odtah vozu si zajistil sám majitel.

Profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné zasahovali v Ledenicích, části obce Ohrazení, kde havaroval osobní automobil. Řidič s autem vyjel ze silnice, narazil do schodů domu a převrátil auto na střechu.

Z auta vylezl sám, vyproštění nebylo potřeba. Byl však zraněn, převzali si ho zdravotníci ZZS. Suchovrbenská jednotka zajistila místo nehody, zabezpečila havarované auto protipožárním opatřením a před 15. hodinou předali nehodu k šetření policistům.

Profesionální hasiči z Dobrušky byli přivoláni k nouzovému otevření bytu v obci Dobré. Uživatelka bytu nezvedala pečovatelce telefon a byla zde obava o její zdraví. Hasiči museli vyrazit dveře a uvnitř bytu našli na zemi ležící ženu. Ihned zahájili resuscitaci s využitím AED přístroje.

Po příjezdu policistů a zdravotníků asistovali při oživovacích pokusech. I přes veškerou snahu hasičů, lékaře a záchranářů žena na místě zemřela.

Soběslavští profesionální hasiči byli vysláni na silnici vedoucí z Tučap do Zvěrotic, kde havaroval osobní automobil Ford Escort. Řidič vozu vyváznul bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody, odpojili u Fordu akumulátor a vyteklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Po zadokumentování nehody Policií ČR pak jednotka navijákem z cisterny odtáhla Ford za krajnici a ze silnice zametla střepy, úlomky plastů a hlínu. Zásah hasiči ukončili po 13. hodině.