Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K odběru dvou uhynulých ptáku v areálu elektrárny v Kladské ulici v Trutnově vyjeli místní profesionální hasiči. Uhynulé kachny se nacházely v odkalovací nádrži, kam se jeden z hasičů v ochranných pomůckách dostal po nastavovacím žebříku.

Uhynulí ptáci byli uloženi do igelitových pytlů a předáni pracovníkovi veterinární správy. Po provedené dezinfekci oděvů a technických pomůcek zasahujícího hasiče se jednotka vrátila zpět na základnu.

Jednotky HÚOPH a HZS Praha stanic 2 a 3 likvidovaly na náměstí Interbrigády v dýchací technice proudem tlakové vody požár vybavení místnosti bytu č. 2 o dispozici 1+kk v 1. podzemním podlaží sedmipodlažního obytného domu.

Jednotky do bytu provedly násilný vstup přes mříže a dveře a k odvětrání nasadily přetlakovou ventilaci. Požár zasáhl zejména hi-fi věž umístěnou v televizním stolku, podlahu a stoličku s odloženým tabletem. Tepelným působením byl zasažen celý byt.

Českobudějovická profesionální jednotka vyjela na záchranu labutě na levý břeh řeky Vltavy k Levobřežní komunikaci v Českých Budějovicích. Po příjezdu na místo zásahu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o pravděpodobně nemocnou labuť, která byla přimrzlá k ledu.

Jednotka na nafukovacím člunu dojela k labuti a kolem ní prosekala led. Po domluvě s hlídkou Městské policie České Budějovice jednotka labuť neodchytla a nechala jí na místě.