Neděle 7. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Vodňany byla vyslána k dopravní nehodě, která se stala u obce Krašlovice. Jednalo se o nehodu jednoho osobního automobilu značky Škoda Octavia combi. Vůz vyjel z vozovky, spadl pod most a zůstal ležet na zamrzlém potoce poblíž mostu.

Při příjezdu na místo zásahu u nehody byla již přítomna ZZS, která ošetřovala zraněného řidiče. Jednotka pomohla řidiči vylézt z auta ven, použití hydraulického vyprošťovacího zařízení nebylo nutné. Následně pak hasiči asistovali při transportu řidiče do sanitky. U vozidla hasiči provedli protipožární opatření a zasypaly uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po ukončení šetření Policie ČR byla jako posilová jednotka povolána strakonická profesionální jednotka s vyprošťovacím automobilem, kterým hasiči vyzvedli havarovanou Škodu zpět na silici a naložili na vůz odtahové služby. Po vyzvednutí vozidla byl proveden úklid na zamrzlém potoce a na komunikaci.

Českobudějovičtí profesionální hasiči vyjeli do České ulice v Českých Budějovicích k záchraně osoby ze střechy. Hasiči nejprve nemohli přesně zjistit dvůr, ve kterém osoba je. Slyšeli její volání, ale místo přesně nemohli identifikovat. Velitel zásahu si proto vyžádal automobilovou plošinu, pomocí které hasiči zjistili, že se jedná o dvůr objektu hlídaného specializovanou službou.

Přes operační středisko byl zástupce hlídací služby povolán na místo. Vpustil hasiče do budovy a ti pak osobu pomocí dvou nastavovacích žebříku sundali ze střechy z výšky přibližně čtyři metry. U zásahu byli přítomni policisté a strážníci Městské policie České Budějovice.