Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Následky nehody, kdy na parkovišti u supermarketu v Jáchymově ulici v Jindřichově Hradci narazil řidič osobního automobilu do lampy veřejného osvětlení, likvidovala místní profesionální jednotka. Havarované auto bylo v pořádku, z lampy jedno světlo bylo uraženo, další dvě visely jen na kabelech.

Operační důstojníci na operačním středisku hasičů hledali majitele lampy – firma E-on není majitelem, nakonec bylo zjištěno, že firma spravující osvětlení na parkovišti bude k dispozici až v pracovní den. Hasiči proto vymezili prostor okolo lampy paletami a zákazovou páskou.

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice zasahovali na silnici č. 165 mezi obcemi Křišťanov a Blažejovice, kde havaroval osobní automobil značky VW Passat. Ve voze cestovaly dvě osoby čínské národnosti, hasiči s nimi museli komunikovat anglicky. Na silnici u Křišťanova byl uježděný sníh, místy byl pouze led.

Řidič Passatu nezvládnul řízení na této vozovce, sjel do příkopu, kde narazil do stromu. Zdravotníci ZZS na místě ošetřili zraněnou spolujezdkyni. Hasiči havarované auto zajistili protipožárním opatřením, do sněhu unikla pouze chladicí kapalina. Následně byli nápomocni policistům při komunikaci v anglickém jazyce. Krátce před 11. hodinou jednotka zásah ukončila.

Strážníci Městské policie České Budějovice zažádali o zásah hasičů, když v Českých Budějovicích u Vltavy našli uhynulou labuť. Českobudějovičtí profesionálové, kteří byli na místo vysláni, se vybavili ochrannými prostředky (ochranné obleky, roušky, rukavice, holínky, lepicí pásky) a labuť, která byla přibližně tři metry od břehu, nastavovacím hákem přitáhli.

Pak ji uložili do pytlů a předali přítomnému pracovníkovi KVS. Po dekontaminaci zasahujících hasičů a použitého materiálu jednotka zásah ukončila.