Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala v Pražské ulici v Nové Pace. Na místo události vyjeli místní profesionální hasiči. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu tří osobních vozidel Mazda CX5, Renault Escape a Škoda Octavia.

Hasiči zkontrolovali havarovaná vozidla, zda nedochází k úniku provozních kapalin a očistili vozovku od chladicí kapaliny. Po odstranění následků nehody se jednotka vrátila zpět na základnu.

Další zásah provedli táborští profesionální hasiči ve Vančurově ulici v Táboře, kde z ledu na vodní hladině nádrže Jordán vysekali uhynulou labuť. Hasiči byli při zásahu vybaveni osobními ochrannými prostředky a zároveň byli jištěni záchrannou vestou a plovoucím lanem.

Vysekanou mrtvou labuť hasiči předali strážníkům Městské policie Tábor, kteří ji uložili do kafilerního kontejneru a zajistili odvoz. Ochranné prostředky zasahujících hasičů pak jednotka odvezla na táborskou stanici k dekontaminaci.

K požáru osobního vozidla na zahradě rodinného domu došlo v obci Žitětín. Osobní automobil Renault Megane byl zaparkovaný mezi rodinným domem a dřevěnou kůlnou. Uživatelka se snažila vůz nastartovat, což se jí nepovedlo a vrátila se zpět do domu. Během několika minut zpozorovala šlehající plameny z motorového prostoru a přivolala hasiče.

Na místo události byli v 07:23 hodin vysláni profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Kopidlna. Hasiči po příjezdu na místo odtlačili hořící vůz od rodinného domu a oheň zlikvidovali. Plameny poškodily celý motorový prostor a interiér vozidla. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 40 tisíc korun, uchráněné hodnoty na domě a kůlně činí 1,5 milionu korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.