Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči z Přeštic byli povoláni k obci Příchovice k dopravní nehodě osobního auta. Na místě hasiči zjistili, že se vozidlo nachází v příkopě. Řidič nebyl nijak poraněn. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Vzhledem k tomu, že na místě nehrozilo žádné nebezpečí z prodlení ani poškození životního prostředí a jakákoliv manipulace s vozidlem běžně dostupnými prostředky HZS by mohla vést k poškození vozu, bylo řidiči doporučeno povolat si na odborné vyproštění auta asistenční službu.

Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem a Opočna byli přivoláni k požáru sazí komínu roubené chalupy v obci Ledce. Požár se z komínového tělesa rozšířil i na dřevěné palubky stropu. Hasiči k hašení požáru využili vysokotlaký proud a proud C.

Požár byl zcela uhašen po přibližně jedné hodině. Jednotky prostor poté odvětraly. Přibližná škoda činí 100 tis. Kč, uchráněn byl majetek v přibližné hodnotě 2 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru byla chybná instalace kouřovodu.

Profesionální hasiči z obou královéhradeckých stanic spolu s dobrovolnými hasiči z Třebše zasahovali při požáru v jednom z pokojů budovy kolejí v ulici Na Kotli v Hradci Králové. Požár matrace a nábytku hasiči ihned uhasili.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada na nabíječce notebooku, který se nacházel na posteli. Škoda byla odhadnuta na 50 tis. Kč. Zdravotnická záchranná služba odvezla jednu nadýchanou osobu na vyšetření do nemocnice.