Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do Vinařic zamířili hasiči z Kladna, Pcher a Vinařic k požáru v kantýně ve věznici. V samotném areálu zasahovali pouze profesionální hasiči, ohnisko bylo objeveno v malém skladu potravin. Nachází se v části věznice, která je o víkendu zcela uzavřena, s vězni hasiči nepřijdou do kontaktu.

Zasahují v dýchací technice dvěma vodními proudy, objekt je silně zakouřen, uvedl Ladislav Holomčík, tiskový mluvčí HZS Středočeského kraje. Na místo zamířil vyšetřovatel, který zjistil, že požár vznikl od vadného přívodního kabelu ke spotřebiči. Nikdo nebyl zraněn.

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli k hlášenému požáru stromu ve Svobodě nad Úpou. Hasiči měli komplikovaný dojezd na místo určení, kdy kvůli sněhu a ledu museli na zásahové vozidlo nasadit sněhové řetězy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár kmene smrku.

Plameny dosahovaly do výšky zhruba čtyř metrů a hasiči je během chvilky zlikvidovali vodou z kanadské ruční stříkačky. Kvůli nebezpečí pádu hasiči poškozený strom skáceli, rozřezali zasaženou část kmene a dohasili vodou a sněhem. Po likvidaci požáru se jednotka vrátila zpět na svou základnu.