Středa 3. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Původně s vyproštěním zraněných osob byla na tísňovou linku 112 ohlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů, které se srazily v Písku na křižovatce ulic Kollárova a Jeronýmova. Když k nehodě přijeli písečtí profesionální hasiči, byly obě zraněné osoby z havarovaných aut venku v péči ZZS.

Vyproštění nakonec nebylo potřeba. Jednotka HZS zajistila obě auta protipožárním opatřením a poté se osádka rychlého zásahového automobilu vrátila zpět na stanici. U nehody zůstala pouze písecká cisterna. Hasiči vyčkali do ukončení šetření policistů, havarované vozy odtlačili ze silnice a tu uklidili.

Technická závada byla příčinou vzniku požáru vybavení kanceláře sídlící v domě v Českých Budějovicích U nádraží. Požár monitoru, stolní lampy a reproduktoru způsobil silné zakouření. Ještě před příjezdem profesionálních hasičů z českobudějovické stanice a z jednotky HZSP SŽDC České Budějovice se z domu samovolně evakuovalo 30 osob.

Nikdo z nich nebyl nijak zraněn. Hasiči vnikli do kanceláře a ohnisko na jednom ze stolů zlikvidovali přenosným hasicím přístrojem během několika minut. Požár se nikam dále nerozšířil. Zásah hasiči ukončili až po odvětrání celého objektu. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 20 000,–.