Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do obce Skořenice vyjeli hasiči z Vysokého Mýta a Chocně k nárazu osobního vozidla do stromu. Šestačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Renault Twingo se patrně nevěnovala řízení, přejela do protisměru, dále do silničního příkopu a tam přední částí auta narazila do vzrostlého listnatého stromu.

Lehce zraněná řidička byla rychlou zdravotní pomocí převezena do nemocnice. Škodu jsme předběžně vyčíslili na 25 tisíc korun.

Škodu ve výši 60 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru kotelny ve sklepě domu v Týně nad Vltavou, části obce Netěchovice. Požár uhasili týnští profesionální a dobrovolní hasiči, kteří se na místo dostavili se čtyřmi cisternami. Kotelna a přilehlý sklep byly silně zakouřeny, hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích.

Přibližně po 20 minutách měli požár pod kontrolou, úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil krátce před 19. hodinou. Na odvětrání byl použit přetlakový ventilátor. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Technická závada byla příčinou vzniku požáru izolace motoru v nákladního automobilu značky Iveco, ke kterému došlo v Chotýčanech. K požáru vyjela profesionální jednotka z českobudějovické stanice. V době jejich příjezdu se kouřilo z motorové části zpod kabiny.

Plameny se podařilo uhasit řidiči pomocí přenosného práškového hasicího přístroje. Hasiči požár dohasili jedním vysokotlakým proudem. Závěrečný průzkum pak provedli termokamerou. Vzniklá škoda je nulová.