Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni do budovy v ulici Pilnáčkova v Hradci Králové z důvodu nálezu dvou kufříků s podezřením, že by uvnitř mohl být nástražný výbušný systém. Na místě byla provedena evakuace osob a byl uzavřen II. silniční okruh v ohroženém prostoru.

Pyrotechnici Policie České republiky poté zjistili, že uvnitř kufříků se nebezpečný obsah nenachází. Po více než dvou hodinách byl provoz v místě obnoven a bezpečnostní opatření byla ukončena.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč vyjela společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jaroměřic nad Rokytnou a Třebíče – Slavic k ohlášenému požáru smrků a lesní hrabanky v katastru obce Slavice. Požár zasáhl 14 smrků a hrabanku na ploše přibližně 10×30 m.

Hasiči požár zlikvidovali několika vodními proudy. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 25 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje. Nejpravděpodobněji však požár vznikl od odhozeného nedopalku cigarety.