Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U Chotovin likvidovali hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu Škoda Fabia a nákladního automobilu s tahačem DAF. Řidič Fabie a jeho spolujezdkyně byli odvezeni zdravotníky ZZS ještě před příjezdem profesionálních hasičů ze stanice Tábor a dobrovolných hasičů obce Chotoviny.

Hasiči zasypali unikající provozní kapaliny sorbentem a zametli plasty a střepy z vozovky. Dále pomohli naložit osobní vozidlo na přívěs odtahové službě. Po závěrečném průzkumu táborská jednotka předala místo zásahu PČR a vrátila se na základnu.

Profesionální hasiči ze stanice Suché Vrbné zasahovali v Českých Budějovicích v ulici A. Kříže u dopravní nehody dvou osobních automobilů značek Jeep Grand Cherokee a Škoda Fabia. Při nehodě utrpěla zranění jedna osoba, převzali si ji zdravotníci ZZS. Hasiči řešili únik provozních kapalin, které ze silnice odstranili sorbentem.

Při nehodě bylo poškozeno veřejné osvětlení, velitel zásahu si přes operační středisko vyžádal jeho správce. Po ukončení záchranných prací hasiči předali nehodu policistům k šetření a odjeli zpět na základnu. Na místo nehody se vrátili až po ukončení šetření Policie ČR a odtažení havarovaných aut, aby uklidili silnici.