Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka HZS z Kyjova a dobrovolní hasiči z Žarošic zasahovali u dopravní nehody dvou osobních aut nedaleko Jestřabic. Podle původní informace měli hasiči zasahovat na území Jihomoravského kraje, ale v terénu zjistili, že se nehoda stala kousek za hranici kraje. Na místo proto již nebylo nutné vysílat jednotky ze sousedního Zlínského kraje.

Při nehodě se zranili 4 lidé. U nehody zasahoval také vrtulník záchranné služby. Hasiči nemuseli z vozů nikoho vyprošťovat. Zajistili místo nehody, spolupracovali s posádkami ZZS a následně pomohli s odstraněním následků střetu.

Operační středisko vyslalo jednotky HZS Domažlice, SŽDC Plzeň a SDH Bělá nad Radbuzou do obce Svržno, kde došlo ke střetu vlaku s pracovním strojem. Nehoda uzavřela trať na zhruba 4 hodiny. Ve vlaku cestovalo přes 40 osob.

Pro 12 z nich ČD zajistili náhradní dopravu, ostatní se z místa nehody dostali vlastními prostředky. Všichni cestující vyvázli bez zranění. Z vlaku unikly provozní kapaliny, hasiči je z kolejiště odstranili pomocí sorbentu.

Profesionální hasiči z Dobrušky, Náchoda a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují a Opočna byli přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala v ulici Provozská v Dobrušce.

Došlo ke zranění jedné osoby, kterou ošetřila zdravotnická záchranná služba a poté ji odvezla do nemocnice. Hasiči řídili v místě události dopravu. Po zadokumentování nehody policií odklidily jednotky vozidla mimo komunikaci a uklidily vozovku.