Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operační středisko HZS Libereckého kraje přijalo informaci o dopravní nehodě v Turnově, ulici Palackého, kde došlo ke střetu dodávky s cyklistkou. S přivolanými turnovskými profesionálními hasiči dorazili k události také zdravotníci a společně ošetřovali zraněnou ženu.

Po tuto dobu byla silnice kompletně uzavřena. Po naložení pacientky do sanitního vozu byl provoz na komunikaci obnoven. Hasiči předali místo zásahu PČR a před půl šestou se vrátili na stanici.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor vyjeli do obce Hlinice, kde byl ohlášen požár trafostanice u vedení vysokého napětí. Průzkum na místě ukázal, že se jedná o vedení 22 kV do obce Hlinice, u kterého došlo k poškození jedné fáze a jejímu pádu na zem (při elektrickém zkratu zahořela tráva pod spadlou fází).

Táborská jednotka zabezpečila místo události před vstupem nepovolaných osob, uhasila trávu a vyčkala příjezdu pohotovostní služby E-on. Po převzetí místa zásahu pohotovostní službou se jednotka vrátila na základnu.

Technická závada byla příčinou vzniku požáru v motorové části osobního automobilu značky Škoda Octavia, který hořel na Husově třídě v Českých Budějovicích. Českobudějovičtí profesionální hasiči na likvidaci požáru nasadili dva vysokotlaké proudy.

Po uhašení pak nepojízdné auto odtlačili mimo křižovatku. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 10 000,–, rychlý zásah hasičů uchránil další majetek v hodnotě 20 000,–.