Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Vodňany byla povolána k zajištění dopravní nehody na místní asfaltové spojovací komunikaci lesem mezi obcí Pražák a Svobodné Vodňanské Hory. Na místě průzkum ukázal, že se jedná o náraz vozidla VW Transportér do stromu. Řidič byl v době příjezdu hasičů již v péči ZZS.

Z havarovaného vozidla uniklo malé množství lihové chladící směsi, únik ropných látek hasiči nezjistili. Zajistili dodávku protipožárním opatření a po vyšetření nehody Policií ČR ji odtáhli přibližně 300 metrů k obci Vodňanské Svobodné Hory.

Profesionální jednotka ze stanice Vodňany byla povolána k zajištění dopravní nehody na místní asfaltové spojovací komunikaci lesem mezi obcí Pražák a Svobodné Vodňanské Hory. Na místě průzkum ukázal, že se jedná o náraz vozidla VW Transportér do stromu.

Řidič byl v době příjezdu hasičů již v péči ZZS. Z havarovaného vozidla uniklo malé množství lihové chladící směsi, únik ropných látek hasiči nezjistili. Zajistili dodávku protipožárním opatření a po vyšetření nehody Policií ČR ji odtáhli přibližně 300 metrů k obci Vodňanské Svobodné Hory.

Hasiči zasahovali na vlakovém nástupišti v Přelouči. Na místo přijely jednotky profesionální z Přelouče a dobrovolné jednotky z Břehů, Přelouče a Zdechovic a jednotka SŽDC Nymburk. Hořel trakční motor na lokomotivě osobního vlaku.

Při události nebyl nikdo zraněn a provoz na trati nebyl zastaven. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností závada na elektrickém motoru.