Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K záchraně osob z převrácené lodi vyjeli do Linecké ulice v Českém Krumlově místní profesionální hasiči. Když jednotka na místo přijela, byla osádka lodě již na břehu. Dvě dospělé osoby a dvě děti z vody vytáhli další vodáci.

Hasiči jim poskytli deky na zahřátí a po příjezdu ZZS byli tři osoby odvezeny do nemocnice. Po odjezdu zdravotníků pak hasiči na vyžádání policistů z válce jezu vytáhli lodní vak zachráněných.

V Kájově, konkrétně části obce Novosedly zasahovala českokrumlovská profesionální jednotka opětovně. Tentokrát se jednalo o nehodu osobního automobilu značky Peugoet 207, který vyjel ze silnice a převrátil se přes střechu zpět na kola. Z auta hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat, zraněnou řidičku měli v době příjezdu hasičů již ve svých rukách zdravotníci ZZS.

Jednotka zajistila, že z auta nevytékají žádné provozní kapaliny, zajistila auto proti požáru a po dobu šetření nehody Policií ČR řídila provoz na komunikaci. Zásah hasiči ukončili úklidem vozovky od střepů a plastů.

Českobudějovická profesionální jednotka vyjela v Českých Budějovicích do rodinného domu v ulici A. Kříže k údajnému úniku plynu okolo sporáku. Hasiči na místě dostali upřesnění, že se nemělo jednat o plyn, ale o údajný zápach v prostoru elektrického sporáku.

Po odsunutí sporáku však nebyly nalezeny žádné příznaky hoření ani zvýšené teploty. Majitelka ani nedokázala označit jističe, kterými by bylo možno spotřebič odpojit. Velitel zásahu paní doporučil provést v bytě revizi.