Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě vyjela jednotka hasičů ze stanice Uherské Hradiště na komunikaci II. třídy č. 497 nedaleko obce Kněžpole. Došlo ke střetu motocyklu s osobním vozem Škoda Pickup. Při nárazu byli zraněni dva motocyklisti, které si do své péče převzali záchranáři. Hasiči pomohli s ošetřením a naložením zraněných, kteří byli odvezeni do nemocnice.

Řidič osobního vozu zraněn nebyl. Jednotka zajistila místo a odstranila uniklé provozní kapaliny. Po zadokumentování nehody policií byl vůz odtlačen mimo vozovku a byl proveden úklid. Po půl čtvrté jednotka činnost na místě ukončila a vrátila se na základnu.

K nehodě osobního automobilu na silnici I/50 byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště. Jak bylo z místa potvrzeno, došlo k havárii vozu Ford Focus, ve kterém cestovaly celkem 4 osoby. Jedna osoba byla zraněna a ošetřena posádkou zdravotnické záchranné služby na místě. Vozidlo skončilo na boku v příkopu vedle vozovky.

Hasiči provedli odpojení akumulátoru vozu a uniklé provozní kapaliny byly zlikvidovány pomocí speciálních sorpčních látek. Po provedení úklidu po nehodě se hasiči v 12:18 hodin vrátili zpět na základnu.