Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na tísňovou linku hasičů byla nahlášená krátce po jedenácté hodině dopravní nehoda osobního automobilu, které narazilo do plotu a brány v obci Dolní Čermná. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Lanškroun.

Hasiči provedli protipožární opatření, zasypali uniklé provozní kapaliny a předali jednu zraněnou osobu do péče zdravotnické záchranné služby. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté.

Pardubičtí hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu na silnici č. 341 u obce Vápenný Podol. Na místo události vyslalo Krajské operační a informační středisko profesionální jednotku ze Seče a dobrovolnou jednotku z Prachovic.

Osobní automobil skončil na boku. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření a vyprostili z vozidla jednu zraněnou osobu a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté.

Profesionální jednotka z hasičské stanice Dobříš s cisternou a rychlým zásahovým automobilem byla vyslána k dopravní nehodě dvou osobních automobilů za výjezdem z Dobříše směrem k obci Rosovice. Jedno z vozidel bylo převrácené na střeše.

Všechny čtyři osoby, které cestovaly ve vozidlech, byly v době příjezdu jednotky už mimo vozidla. Do péče si je převzaly posádky zdravotnické záchranné služby. Jednotka zajistila obě auta proti vzniku požáru a odpojila akumulátory. Velitel si na pomoc s úklidem vozovky nechal povolat pracovní četu Správy a údržby silnic, které pak místo události předal.

K požáru hromady dřeva v blízkosti rodinného domu došlo po druhé hodině odpolední v obci Lípa. Na místo byli vyslání profesionální hasiči z centrální stanice Zlín spolu s dobrovolnými jednotkami z Lípy, Slušovic a Vizovic.

Průzkumem hasiči na místě zjistili, že dřevo se nachází na volném prostranství a žádné objekty nejsou požárem ohroženy. Hasiči postupně rozebírali hromadu a prolévali ji, aby uhasili všechna skrytá ohniska. Příčina vzniku požáru je nyní ve společném šetření hasičů a Policie ČR.