Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Holýšově došlo při výkopových pracích k masivnímu úniku plynu. Potrubí bylo v hloubce cca 2 metry roztrženo podélně. Hasiči ze Staňkova naměřili detekčními přístroji vysoké koncentrace plynu v ovzduší a ohraničili nebezpečnou zónu. Únik plynu se jim částečně podařilo omezit ucpávkou.

Prostor kolem poškozeného potrubí zabezpečovali až do příjezdu techniků RWE, která uzavřela celý přívod. Bez dodávky plynu tak jsou obce Čečovice, Černovice, Holýšov, Kvíčovice, Neuměř, Štíchov a Všekary. Velitel zásahu prostřednictvím KOPIS informoval starosty dotčených obcí.

V lesním úseku před Horšovským Týnem poblíž odbočky na Jeníkovice hasiči z Domažlic pokáceli nakloněný strom, který byl vyvalen v kořenové části a špičkou se nestabilně opíral o strom v bezprostřední blízkosti frekventované silnice.

Hasiči museli porazit i strom, o který se ten nakloněný opíral, z toho důvodu, že byl ve spodní části puklý v délce přes 1 metr a při poryvech větru se nebezpečně vychyloval. Po dobu zásahu hasiči uzavřeli provoz.