Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na ulici Sokolská ve Valašském Meziříčí došlo k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Ford. To narazilo do pilíře podjezdu pod železniční tratí. Při nehodě byl zraněn řidič vozidla.

V 17:17 hodin dorazila na místo hlášené nehody jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí. V době jejich příjezdu už bylo havarované vozidlo odtlačené na krajnici komunikace a řidič byl v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči tak provedli pouze úklid uniklých provozních kapalin z komunikace a ukončili svůj zásah.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli profesionální hasiči z Jičína do ulice Barákova v Jičíně – Novém Městě. Jednalo se o lehčí dopravní nehodu bez zranění, kde jednotka hasičů nemusela zasahovat. Hasiči ale zjistili na vozovce únik oleje z neznámého vozidla, který vlivem deště znečistil vozovku na ploše zhruba 250 metrů.

Látku na silnici zasypali sorbentem a na místo povolali pracovníka Technických služeb, který zajistil dočištění vozovky.

Operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů stanice Vsetín s jedním cisternovým vozidlem a automobilním žebříkem k provedení technického zásahu na ulici Pod Vršky. Na střeše objektu bývalé učňovské škody došlo k uvolnění jednoho z plechů, který hrozil pádem.

Po příjezdu jednotky na místo a ustavení automobilního žebříku, se hasiči dostali až ke střeše objektu. Uvolněný plech o velikosti asi 5 × 0,5 metru odstranili a hřebíky zajistili další uvolněné plechy. Celý zásah zabral hasičům jen několik minut.

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjeli profesionální hasiči ze stanice Milevsko k obci Okrouhlá. Nehoda byla původně ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Průzkum ukázal, že se jedná o nehodu jednoho osobního automobilu, který skončil mimo vozovku.

Jeho osádka vylezla z havarovaného auta sama bez pomoci záchranářů. Hasiči provedli u vozu protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. Nehodu šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli k úklidu vozovky v obci Stračov – Klenice, kde unikly provozní kapaliny z porouchaného kamionu. Z vozidla uniklo zhruba sedm litrů motorového oleje, který znečistil vozovku v délce 100 metrů.

Hasiči zasypali látku sorbentem a ve spolupráci s policisty řídili provoz na rušné komunikaci. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří ohraničili a označili místo úniku. Po odtažení nepojízdného kamionu očistili vozovku od použitého sorbentu.