Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka HZS Praha ze stanice 3 likvidovala v ulici U Výstaviště jedním C proudem v dýchací technice požár elektrického průtokového ohřívače (objem cca 120 l) na stěně v kuchyni restaurace. Restaurace nebyla používána pro běžný provoz, pouze k výrobě poledních jídel.

Požár zničil bojler a poškodil okolní rozvody vody, zplodiny hoření poškodily malbu stěn a stropů v celé kuchyni. Požár se dále nešířil, zplodiny hoření jednotka odvětrala pomocí přetlakové ventilace.

Jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové byla požádána o mezikrajskou výpomoc u obce Opatovice nad Labem, kde došlo k nehodě nákladního vozidla převážející štěrk. Auto skončilo po nehodě na boku a štěrk se vysypal na silnici i mimo ni. Hradečtí hasiči pomohli kolegům z Pardubického kraje s odklizením štěrku a vrátili se zpět na svou základnu. Při nehodě byl zraněn řidič nákladního vozidla.

Na silnici I/25 v obci Horní Žďár došlo k vážné dopravní nehodě. 66letý řidič řídil osobní vozidlo značky Dacia ve směru z Ostrova na Jáchymov. V úrovni autobusové zastávky ho minulo protijedoucí vozidlo a za tímto vozidlem mimo přechod pro chodce přecházela komunikaci 32letá chodkyně.

Následně došlo ke střetu vozidla s chodkyní. Ta utrpěla vážné zranění, se kterým byla letecky transportována do nemocnice. Kriminalisté příčinu a okolnosti dopravní nehody nadále prošetřují.