Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru strniště a několika stromů vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Plácky, Svinary a Malšova Lhota. Požár se nacházel nedaleko kolejí, proto na místo vyrazila také jednotka HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

V tomto případě požár zasáhl plochu 100 × 20 metrů a obešel se beze škody. Hasiči jej zlikvidovali dvacet minut po 18. hodině.

Zhruba 3/4 hodiny po vyhlášení požárního poplachu u obce Močerady dostalo operační středisko zprávu o dalším požáru na Domažlicku – u Blížejova, což je vzdušnou čarou cca 5 kilometrů. Tři jednotky se z požáru u Močerad přesunuly k nové události a operační středisko je posílilo o dalších sedm jednotek.

Rozsáhlý požár lesa a pole se hasičům podařilo dostat pod kontrolu do hodiny a půl od vyhlášení poplachu, zcela se jim ho podařilo zlikvidovat v půl desáté v noci. Požár napáchal škody předběžně za 50 tisíc korun.

Za obcí Močerady ve směru na Osvračín došlo k požáru pole a lesa. Oheň zasáhl plochu cca 100×100 metrů. K požáru vyslalo operační středisko celkem 11 jednotek PO s celkem 12 cisternami a další technikou. Čerpací stanoviště zřídili hasiči na nedalekém rybníku. Za cca hodinu se podařilo dostat hasičům požár pod kontrolu.

Tři jednotky po lokalizaci přejely k dalšímu požáru u Blížejova. Zbylým jednotkám se podařilo požár zlikvidovat krátce po 18. hodině. Do půlnoci na místě dohlíželi dobrovolní hasiči jednotky SDH Hlohová. Požár napáchal škody za 100 tisíc korun.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár pole a balíků slámy u Třeště. K požáru vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Třešť společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Batelova, Stonařova, Dolní Cerekve, Jezdovice, Dlouhé Brtnice a Rohozné.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 65 tisíc korun.