Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Z dispečinku ZZS obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o nehodě v obci Truskovice. Jednalo se o střet osobního automobilu a dodávky. V době příjezdu hasičů byli všichni zranění již v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči zajistili jak dodávku, tak osobní auto, které po nárazu skončilo v příkopu, proti požáru a úniku provozních látek. Vozovka byla v místě nehody zcela neprůjezdná. Zásah hasičů byl ukončen okolo poledne.

V Hněvkovicích na levém břehu Vltavy u Čihovic zasahovala profesionální jednotka ze stanice Týn nad Vltavou. Jednotka na místo vyjela na základě ohlášení o znečištěné hladině řeky. Na místě hasiči zjistili, že podvodní bagr, který hloubí dno, narazil na dně na předmět se zbytky oleje. Ten vytvořil na hladině jemný film.

Jednotka HZS instalovala na hladině nornou stěnu v délce 35 metrů. Dále pak zjistili, že olej vytekl ze staré popelnice, kterou bagr svým rypadlem prorazil. Popelnice byla ze dna bagrem vylovena. Okolo poledne hasiči odjeli zpět na základnu. V odpoledních hodinách se pak do Čihovic vrátili, aby demontovali norné stěny.

Pět minut před pátou ráno vyjížděly jednotky z PS Veselí a Kyjov k dopravní nehodě. Ke střetu osobního automobilu s motocyklem došlo v Bzenci. Hasiči pomáhali posádce ZZS s ošetřením zraněné osoby a zajistili místo události proti vzniku požáru.

Kvůli přistání vrtulníku LZS musela být uzavřena komunikace. Po vyšetření nehody a závěrečném úklidu uniklých provozních kapalin se hasiči před 8mou hodinou vrátili zpět na základny.